Saturday, January 27, 2007

Fågelsång och qvitter i rymden







För att fortsätta temat med fåglar så var jag på centralstationen i Stockholm igår för att se Christer Fuglesang (betyder väl fågelsång på norska) ta emot folkets jubel. Senare så träffade jag "kvitters" som är gamla kamrater från GB-tiden på restaurang Grill på Drottningatan. Mycket trevligt ställe. Sedan gick Håkke och jag vidare till Tranans källarbar.

Monday, January 22, 2007

Nya gäster på balkongrestaurangen



I dag kom herr koltrast och herr skata till vår balkongrestaurang. De är första gången de hedrar oss med med besök.

Sunday, January 21, 2007

Snön är här

Snön är här men jag lyckades iallafall ta mig till Vasalundshallen och köra igenom musklerna och gå/springa lite på bandet. Vågen blev 125,7.

Saturday, January 13, 2007

Matning av änder och svan



Idag så hittade vi en flock med änder och en svan nere vid Huvudsta Strand i Solna.
Victoria matade dem. Svanen var väldigt stor, se bilden.

Senare körde jag till Vasalundshallen och tränade på gymmet. Passade också på att inviga "vågsäsongen". Vågen stannade på 125.2, inget att vara stolt över men iallfall en utgångspunkt. Nu skall det gå åt rätt håll efter alla helger som varit.

Friday, January 05, 2007

Mellandagar i Dalarna









I mellandagarna var vi uppe hos min syster Annika och Linus. Mycket fick vi uppleva. En delikat måltid på vår bröllopsdag, Anders Zorn-museet, Vasaloppets hus mm. Vi tackar för gästfriheten. Nedan några bilder.

Jakt på änder att mata runt olika slott



De senaste 2 dagarna har Victoria och varit ute på 2 fina promenader med vår hund Nisse och tänkte också mata änder med lite bröd. Bägge promenaderna har varit runt slott. Igår gick vi runt Drottningholm slott. Flaggan var uppe vilket jag tolkar som att kungen är hemma. Dock såg vi inte kungen m familj. Avspärrningen var större än vad jag tidigare sett så jag antar att han ville vara i fred.

Vi har tidigare för några år sedan träffat kungen utanför Tullgarns slott då Nisse passade på att skälla ut Kungens labrador. Kungen tittade på oss. Därefter körde han iväg med expressfart till Stockholm. Vi försökte följa men farten var för hög. Detta var en utvikning.

I allafall så träffade vi inga änder på Drottningholm. Vi såg dock ett litet lusthus som verkade gjort med thailändskt touch. Present från thailändske kungen?? Det var lite lerigt och solen gick ner fort så vi åkte hem. Därefter körde jag årets första pass på Vasalundshallen för att väcka musklerna.

Idag körde vi till Skokloster slott som är mycket vackert. Nästan öde var det så Nisse kund röra sig fritt. Slottet och motormuseet var stängt och inga änder fanns det där heller. Nåväl det val väl resan som var målet eller?