Sunday, March 25, 2007

Jim Cronin död

Läste att Jim Cronin dött i levercancer några dagar efter att han fått diagnosen. Tråkigt. Han startade och drev Monkeyworld i Dorset, England. Victoria och jag var där under vår Englandssemester 2005. Han gjorde ett mycket fint jobb att rädda apor som levde under embarliga former till ett bättre liv. Han lät aporna vara apor. Apor som tidigare misshandlats eller som man försökt tvinga in i människoliknande förhållanden. En hel del av hans arbete visades på TV-kanalen Animal Planet. Mer info finns på http://www.monkeyworld.co.uk/main.php

Liten vårtur












Idag är en fin solig dag. Ca 12 grader enl mätaren i bilen. Tog bilen och körde ner till Mälarhöjden med vår hund Nisse. Nytt område för mig trots att jag bott närmare 20 år i Stocholm och Solna. Fina villor längs småvägar precis vid Mälaren.
En promenad längs Mälaren blev det också till Cafe Uddvillan som har en fin utsikt över Mälaren. Uddvillan ligger på halvön Klubbensborg. Det blev en Cafe Latte med en smörgås där hummus och soltorkade tomater tillhörde ingridienserna. Egentligen hade det var mer riktigt med våfflor för att fira dagen men man kan inte få allt. På vägen hem passade jag på att göra bilen vårfin på en miljövänlig biltvätt.

Wednesday, March 14, 2007

Mamma på genomresa


Igår kom mamma på besök i Solna. Vi åt och talades vid om en hel del och hade en bra kväll. Efter lite dygnsvila tog mamma sin resväska med destination Dalarna.

Besök i Karlstad







Kenneth utanför villan.

I söndags körde jag Victoria och min svärmor till Karlstad. Biljetter till Dolly Parton hade Victoria införskaffat efter flera veckors sökning. Dolly är populär, dock inte så populär så att restaurangerna höll öppet i större utsträckning i Karlstad. Vi hamnade på en pizzeria:)

Jag släppte av dem vid Löfbergs Lila arena där konserten skulle äga rum. Därefter fikade jag hos Kenneth och Marie och Marc i deras nya villa. Kenneth gav mig en guidad visning i Karlstad city där jag bla fick se statyn över den soliga servitrisen som har gett namn till "soliga" Karlstad.
Minnesmärket över Karlstads grundare Karl IX som hade kickoff 1584 beskådades också.

Sedan åkte jag tillbaka till arenan och tjuvittade lite på Dolly och hörde bla 9-5. En av de första som kom ut var Sven-Eric Magnusson (Mer Sven-Ingvars). Victoria och Gunilla var nöjda över konserten och därefter körde jag de 30 milen hem. Kom i säng efter 2-tiden men det var kul med ett litet äventyr.