Wednesday, October 31, 2007

Dags för fest


I lördags var jag på stor fest på Blå Hallen i Stadshuset. Tyvärr blev det inget nobelpris denna gång heller men det var inte så illa. Firman där jag jobbar fyllde 40 år. Över 1100 personer var vi. Hörde att på Nobelfesten får man in 300 till. Allt är måttat, varje gäst får 60 cm att sitta vid och äta och dricka. Desserten var gjord på samma recept som vid 2006 år Nobelfestligheter.

Maten blev man inte fet av men det var gott. VD höll tal, priser delades ut och Andreas Lundstedt uppträdde. Efteråt var det dans i Gyllene salen och vidare på ett hotell i staden. Själv var jag nog hemma vid 2-rycket, nånstans där går min gräns.

Thursday, October 18, 2007

Det var en gång ett kök..fortsättning












Nya radiatoröret.




Lite primitivt är det.









Gamla radiatoröret.



Avloppsröret som skall bytas.



Här kommer lite mer bilder från utvecklingen i köksregionen. Följande har nu hänt. Gamla golvet och underskåpen är nu utrivna. Radiatorrören och avloppsröret i köket har bytts ut idag. En snickare har anlänt för att bygga ett enkelt golv och ställ vilket skall vara klart idag. Därefter skall en fläkt snurra i köket ett antal veckor framemot. Det blir mer och mer hämtmat och utemat. Senast idag på en trevlig grekisk restaurang i Sundbyberg, Elektra.

Thursday, October 11, 2007

Nisse 9 år

Mitt i all rivning passade vår hund Nisse att fylla 9 år. Grattis. Men han känner sig nog ganska förvirrad av hemmets nuvarande skick. Du kan läsa här om historien om Nisse . Iallafall är Nisse still going strong. Senast idag mötte jag en person som trodde att han var valp!

Monday, October 08, 2007

Det var en gång ett kök..






























Idag har vårt kök till stora delar blivit demolerat. Tidigare har jag skrivit om den identifierade fuktskadan. 2 rivare i sällskap med vår gamle vän Patrick från HSB knackade på dörren i morse redo att riva upp golvet i köket och delar av underskåpen.
Tydligt kan man se att radiatorrören har rostat och läckt. Bilderna talar sina tydliga språk. Mer rivning i morgon. Fortsättning följer.

Tuesday, October 02, 2007

Hola! Que tal?

Min spanska är ingen vidare trots 2 år på gymnasiet men det var länge sedan. Nu har iallafall Victoria och jag börjat på en spanska för nybörjare på Medborskolan i Solna. Plats på skolbänken igen bokstavligen då det är inhyst i en vanlig skolklass. Vi har en lärare från Chile. Materialet är en bok och en CD. Det är roligt och skall bli spännande att se hur långt man kan ta detta. CD:n kan man ju ha och lyssna på i bilen tex. Kanske kan jag använda bloggen för att uttrycka mig på spanska i vissa lägen?

Hasta la vista (Vi ses).