Sunday, January 31, 2010

Potatis med speciell form


Konsulter som varit med förr...

Anneli och Jörgen
Anders och Jörgen

Även i Solna finns det konsulter.....

Från flygplatsen i Vanda och på väg hem

Framme i Arlanda
Motorn

Kliver på utomhus


Vy ut mot planen.



Moominshopen




Flygplatsen byggs om.



Galleria för shopping

Ex på shopping, löjrom på flyg-Stockman.

Middag på Nepals restaurang i Helsinki City.

Jag vid det polska bordet
Skål


Nepalensiskt öl (rek ej)

Finsk kollega



VD och projektledare (Finland+Tyskland)




Polska kollegor



Mera polska kollegor

Finsk kollega

Resebilder från bister Finlandsresa

Flaggan i topp vid utgången
Lastning

Vandringen till jobbet.



Busstorget med skridskobana



Bussen på gång



Picassoutställningen (sista veckan)



Dags att gå till bussen.


Veckans hotellrum

Gaten på Arlanda

Saturday, January 23, 2010

Min tränare mötte Björn Borg

Mikael och Borg ställer upp innan matchen för fotografering mm.

Film från uppvärmningen



Matchen har börjat.


Matchen fortsätter

Matchen spelades i Janne Lundqvist hallen på Kungsholmen i Stockholm som en del av seriespelet för herrar 45 division 3. Matchen slutade 6-0 6-2. Mikael spelade bra men räckte inte till. Björn rör sig fortfarande ruggigt snabbt.

Uppdrag utomlands

Bussen till jobbet

Utsikt från projektkontoret 1
Utsikt från projektkontoret 2


Delar av projektytan

Tommy


Marguerite och Lasse.
Denna vecka har jag startat ett kortare utlandsuppdrag i vårt östra grannland Finland. Kallt och mycket snö. Lite bilder från projektet.

Sunday, January 17, 2010

Dali

Idag var det sista dagen för att se Salvador Dali utställning på Moderna museet. Det har skrivits mycket om den så vet inte vad jag skall tillägga. Första gången jag stötte på Dali var hemma hos en kompis på 70-talet. Jag gillade verkligen poster med alla färger, flytande klockor, gräshopper mm.

Under många år hade jag också en postertavla på väggen med massa obegripliga mönster men dock vackert. Flera filmer kunde man se, värt att notera att han ofta talade om sig själv i 3:e person. Dali hit och Dali hit. Det stod någonstans att han försökte skapa utifrån något slags drömtillstånd. Jag tycker Dalis konst är häftig om man får säga så.

Saturday, January 16, 2010

Victoria tillbaka från Karolinska


Efter nästan 1 vecka på Karolinska Sjukhuset är nu Victoria åter hemma för vidare tillfrisknade med hjälp av vila och antibiotika den närmaste veckan. Fina tulpaner har kommit från Landskrona, se bild. Nisse och jag har skött oss själva under tiden.

Förra veckan körde jag in Victoria akut med magsmärtor till Karolinska. De tog hand om henne och konstaterade att det var njurbäckeninfektion, en för mig helt okänd sjukdom. Som jag förstått det hela är orsaken till att det gör ont att ett gäng bakterier angripet njurarna. Nu verkar antibiotikan ha bitet men kuren måste fullföljas. De har mycket kompetens på Karolinska men samtidigt vill man ju inte helst undvika att åka dit dvs det självklara hellre frisk än sjuk. Dock ser jag det som en stor fördel att vi bor så nära Karolinska eftersom de har så mycket kompetent personal. Säkert en av världens bästa sjukhus.

Jag är glad att jag kunde hämta hem Victoria för ett par dagar sedan. Nu ser vi fram emot ett friskt 2010 i vår lilla familj.

Tuesday, January 12, 2010

Temporär kröning

Nytt år, nya projekt. Idag var det dags att inleda operation "kronor". Det handlar alltså om tänder. I Nacka finns det ett företag som har specialiserat sig på detta och liknande. Steg 1 var idag att slippa gamla tänder för att därefter ta avtryck och göra en en temporär kröning. Dessa temporär kronor är av plast. Efter dagens händelse sätter nu tandtekniker igång med att skapa skräddarsydda kronor till mig. Om ett par veckor sker då den riktiga kröningen som kanske håller en 10-15 år.

Sunday, January 10, 2010

Nationalmuseum

Bredvid Nationalmusem finns ett par älgar.

Det var många år sedan jag var på Nationalmuseum. Igår var jag där med Jonny och Anna. Den aktuella utställningen var med Caspar David Friedrich. Hade aldrig hört talas om honom förut. Han var född i Svenska Pommern på 1700-talet och borde väl då ha räknats som svensk medborgare. Men enl reklamen så räknas han som den tyska romantikens ledande målare.
Tyckte var fina målningar.

Efter det fanns det möjlighet att se basutställningen. Många kända konstverk finns. Tex Karl XII:s likfärd, Drottning Christina, Strindbergs byst mm.

Nationalmuseem har en pampig ingång. Är det för att man skall känna sig liten?

I ett rum fanns en specialutställning om ljusets betydelse. Man kunde se glödlampor som gick upp och ner bland statyerna. Har min bror varit inblandad i detta?

I en avdelning fanns diverse inredning till hemmet som kanske passar bättre till Moderna museet. Mycket fokus på detaljer i hemmet under 1900-talet. Såg tex en dammsugare från 63 som säkert var densamma som vi hade hemma under 60-talet.

Vi hörs.

Friday, January 01, 2010

Minifilm med Nisse och Zimmy

Se:

Hagaparken i vinterskrud

Jag själv i vinterskägg
Nisse i vinterskrud.

Koppartälten målas om-mer blått bla.


Haga slott.



Haga slott har fått en ny inhägnad i samband med ombyggnaden för de nya Solnaborna.

Hagaparken från den norra sidan.

Vid dagens promenad visade sig Hagaparken sig från sin bästa sida. -7 grader med snötäckning.
Bilderna talar för sig själva.

Promenera på Råsundavägen med hitta.

Såg en ny funktion på hitta.se där man bla kan promenera på Råsundavägen. Se länk. "Promeneringen" görs genom att trycka på de blå cirklarna. Lite kul.

2010 är här

Denna dag ser jag ut mot ett snöigt Solna (kungliga). Det är fint. 10 år har gått sedan millenieskiftet. Känns overkligt. Vi såg igår fyrverkeriet från balkongen. Nisse verkade inte bry sig, tidigare år har han varit rädd. Kanske är det åldern som gjort att han inte bryr sig längre?

Jag har sett att många bloggare sammanfattar sitt 00-tal. Känns lite för pompöst för mig men nedan är några highlights:

09-100%
08-Peruresa
07-Global lyckad släktforskning med nycander. nu mm
06-Startar denna blogg.
05-Bilresa i Europa med bla Liverpool.
04-Kreta första gången.
03-En ny spännande kund 2.
02-Bröllop i Las Vegas
01-Semester i mellanvästern.
00-En ny spännade kund 1

Väl mött 2010.