Monday, April 19, 2010

Ur askan i vattnet

"Gatan" på Serenade
Utsikt frpn frihamnen

Trailer som väntar

Jag hade nog tur som kom hem i tisdags natt från Spanien med tanke på vulkanutbrottet i Island. Detta funkade dock inte när jag igår skulle till Finland. Det fick bli båt, närmare bestämt Silja Serenade. Det var säkert 15 år sedan jag åkte båt till Finland. Serenade är fin med gatan inuti. Jag passade på att längst upp på båten ta en jacussi och en bastu. Härligt.


Sedan blev det att strossa runt lite bland alla restauranger och butiker. Tog en öl på Old Port. Det gick bra att vara ute på bryggan vid genomfarten av skärgården. En middag med Pasta Pesto och vidare strossning. Jag använde mig av båtens nät men det gick så långsamt att jag gav upp.

Hytten låg längst ner under bildäck, en sk C-däck. Helt ok men man saknar att kunna se ut.
En ändring sedan 90-talet är att man kommer in senare till Helsingfors, ankomst 09.55. Detta beroende på taxfreerutten över Mariehamn. Taxfreen är tydligen viktigare än att folk skall komma i tid till jobbet. Dock en kul upplevelse.

Thursday, April 08, 2010

Tennis i Spanien

På Corté Ingles. Man skriver in med penna som kollar den scannde id.

Hela gänget samlat vid tennisanläggningen.

Tränar serven.


Servar.


Försöker med kickserv. Inte lätt.



Posé inför viktig match:)


Även Borg hade varit här på 70-talet.


I Puerto Banus finns de stora båtarna.


Mera båtar.

Båtar, båtar, båtar.


Vi kopplar av efter tennisen.

Och kollar in tränarna spela.
Hemma igen efter 1 vecka strax utan Marbella med 3 timmar tennis per dag och bra väder. Ett tennisläger där vi bodde på vi. Bilderna säger förhoppnings vis mer än orden. Summa summarum ett alldeles utmärkt sätt att ha semester på.

Monday, April 05, 2010

Hemma hos Jörgen med familj


Igår var pappa jag hemma hos Jörgen och hans familj där vi bjudna på god mat. Det var trevligt som vanligt.

Whiskeyprovning hos Jöran








På påskafton fick jag vara med om en exklusiv whiskeyprovning hos Jöran. Jöran kan det mesta om whiskey.

I urfädrens spår






Krokus har kommit.

Pappa och Anna

Nere på gården Tångdala ligger en gård där släkt på min fars sida sedan 14 generationer har bott. Detta är dokumenterat genom släktforskning (dock inte min). På 1500-talet bodde den förste bonden Aage här. På den tiden var Skåne som bekant dansk. Sedan har hans söner tagit över generation efter generation.
Min farfar föddes i närheten. Han flyttade dock härifrån. Nuvarande ägarinna är Anna som pappa och jag besökte på påskafton. Det är historiens vingslag. Det finns dock inte så mycket kvar sedan 1500-talet utan som jag förstod det är merparten från 1800-talet.

Vi blev bjudna på kaffe och kakor och hade ett trevligt samtal med Anna om släkten och annat. Pappa berättade att han och farfar cyklade hit från Eljaröd. Vi kom också fram till att det var farfar som inspirerade Anna att skaffa moped.

Saturday, April 03, 2010

Lundellutställning i gränden i Landskrona




Påsk i Landskrona via flyg till Kastrup. Pappa och jag roar oss själva. Igår gick vi över gränden och fick möjlighet att skåda Ulf Lundells senaste utställning. Dock var den skygge Lundell inte där själv men det var kul.