Tuesday, June 29, 2010

Utsikt från Essingen

I söndags var jag och Nisse på Essingen. Nere vid vattnet såg vi båten "Drottningholm" som går till gissa vart?

Möte med högsta chefen

När man jobbar i en global koncern som jag är det sällan man får chansen att träffa högste chefen. Speciellt som han är stationerad i ett annat land. Därför tog jag chansen att lyssna på honom igår.

Rehab-träning.

Vasalundshallen/Medley
Tränar balans och mjukar upp knäna.
Nu när jag är hemma i Sverige har jag dragit igång en mer seriös rehabträning med olika inslag. Bla cykling, olika benrörelser, stretching. Bilden visar när jag balanserar på en liten skiva. Detta skall vara bra för att mjuka upp knäna.

Sunday, June 27, 2010

Souvenirer från Finland


Inte har jag köpt mycket i Finland under månaderna där. Visst finns det utbud men prisnivån verkar vara detsamma eller högre än i Sverige. Endast norrmän kan väl glädjas av priserna. Men en sak har jag köpt. Mumminmuggar. Det började som en spontan grej på flygplatsen och sedan har jag köpt totalt 8 st.
Jag tycker de är fina. På bilden här kan ni se samlingen. Den längst till höger är den första jag köpte och som jag också använde som kaffemugg på jobb. Det är ju själva Mummintrollet själv. Den som är roligast är den längst till vänster på övre raden, hattifnattarena som är märkliga figurer som verken kan tala eller höra. Dessa köpte jag på en Silja båt. Expediten sa att den del sa att det föreställde nåt annat men vad fick jag aldrig veta.
Den längst till vänster som symboliserar kärlek, rakaus är också mycket fin.
Samlingen är inte komplett men för min del är jag nu nöjd. Räcker bra. Förresten fyller Mummintrollet 65 år i år och är en glad pensionär.

Saturday, June 26, 2010

Midsommar i Grönsta koloni på Lidingö

Nisse passade på att doppa sig.
I förgrunden gäststugan där Nisse och jag sov.


Jonny och Anna grillar

Jag och min gamle vän Jonny från Skåne Tranås


Fin utsikt från matbordet.


Stugan

I närheten avslutas Lidigöloppet med staty-

Information om den unika Grönstakoloning som Milles bror
Ivar drog igång.

Thursday, June 24, 2010

Utsikt från Stockholmskontoret och semester


Lite bilder från utsikten från Stockholmskontoret där jag arbetat från denna vecka. Men nu är det faktiskt dags för semester. Sommaren är här på allvar.

Sunday, June 20, 2010

Lite champagne




Igår drack jag och min Victoria champagne medan den andra Victoria sa ja i TV. I den nya platttv med HD och nu även digitalt i SVT/TV4 ger verkligen fina bilder. Tom foto av tv-bilder som här.

Linus i Solna

Linus kom i måndags till Solna några dagar efter sin grundskolexamen som vi gratulerar honom till. Linus var hos oss fram till och med fredagen. Tyvärr var jag större delen av tiden i Finland men det var verkligen roligt att träffa Linus.

Farväl Finland (för denna gång iallafall)

Den svenska skärgården
Redo för take-off

Bussen körde oss till flyget


I loungen på Vandas flygplats



En del av flygplatsen


Taxin kör mig från kunden
Efter ca 5 månader i Finland åkte jag hem i torsdags. Mission completed! Många nätter har det blivit på hotell, mycket buss, taxi , flyg och även en del båt har det blivit. Nu är det skönt att vara hemma i Sverige.

Saturday, June 19, 2010

Willie Nelson

I måndags var Victoria och jag på Cirkus. Willie Nelson stod på programmet. En underhållande man närmare 80. En legend. Den stora nyhet var att han klippt av sitt långa hår.

Saturday, June 12, 2010

På tåget

Sitter nu på X2000 mellan Lund och Stockholm. Jag blev lite förvånad när tåget körde förbi Landskrona och sedan till Helsingborg. Är vi på väg till Göteborg? Det visade sig att banarbete av något slag pågår sådär för denna rundgång. Annars hade ju Hässleholm uppenbarats sig.

Åker 1:a klass. Samma pris som 2:a på denna bokning men betydligt skönare.

På besök hos en vän

För ett par dagar sedan var jag hemma hom min ganle vän Jöran. Han dokumenterade mig via kameramobil som sedan distribuerades till mig som MMS. Så här blev det.

Den sitter som handsken

Mamma visar upp den nya handsken som sitter bra och stabiliserar upp.


Friday, June 11, 2010

Den nya ålderstrappan


Min vän Jonny fick vid sin 50 årsdag förra veckan en tavla med den klassiska ålderstrappan där det går utför efter 50. För ett par dagar sedan fotade jag en positivare ålderstrappa på Lunds sjukhus. En ny syn på åldrandet?

På Landskronakontoret




Den senaste veckan har jag arbetat från Landskronakontoret. Bifogar lite bilder från arbetsplatsen.

På Traktor igen

Festen kan börja
Välkomstkål (porträtt av Mannerheim i bakgrunden)

Indiska hjältar


Ett hjältebord

Heli

Tal hölls

Matbord vid traktor

En ren

En hjälte från Växjö.

För ca 10 år sedan var jag i jobbet på en märklig restaurang i Helsingfors full av traktorer och annan udda rekvisita. Vad jag förstått är den fortfarande populär. För ett par veckor sedan var vi där i det projekt jag arbetar. Bifogar lite bilder. Stället heter egentligen Zetor (traktor på finska) och rekommenderas.

Sunday, June 06, 2010

Mot Hangö


Minnesmärke utanför Hangö där Mannerheim möte soldater efter frigörelsen från ryssen 1941.
Restaurang Park.



Det fina Casinot.


4 vindarnas hus. Cafe som Mannerheim drev på 20-30 talet.





Nycandergatan




Nycandergatan.


I onsdags em äntrade jag en hyrbil och körde till Hangö från Helsingfors. Det var en väldigt fin kväll på många sätt. Det började med massa köer eftersom man håller på med vägbyggen. (Ungefär det samma som Sthlm där reparationerna drar igång på sommaren).

Iallfall kom jag efter ett tag ut på väg 51 och är man på "rena" landet. Liknar Sverige väldigt mycket. Hangör är Finlands sydligaste område. Anledning till att jag åkte just till Hangö var att min anfader Carl Nycander byggde fästingar där och var chef och Överste där tills ryssen kom 1809.

Det finns också en gatan uppkallade efter honom som jag uppsökte och fotade. För mer info om Hangö vänligen följ följande blogg.


Dagens Hangö ligger vackert vid havet och rekomenderas varmt.