Monday, September 27, 2010

Tunnelbanefärd idag.


Idag blev det så lite färd i tunnelbanan. Mitt på dan finns det gott om plats......

Fasaden synas


Som i ett led i den snara fasadförbättringen synades fasaden med hjälp av kran för några dagar sedan. Det skall bli intressant att följa projektet på olika sätt.

Fredagslunch på Sjöpaviljongen.

Sjöpaviljongen vid Alviks Strand
Ett par kollegor.

En kaffemaskin

Denna variant av kaffemaskin med interface med ett litet kylskåp med latteförpackning var ny för mig. Vilka fina kunder man har. Latten smakade utmärkt.

Wednesday, September 15, 2010

En kvällspromenad (Villarunda) i Råsunda

Lövägen

Slutet av Lövvägen.
"Dungen", bredvid ligger ett stort skyddsrum i berg.

T-station Näckrosen.
För närvarande brukar jag gå en sk villarunda i Råsunda på kvällarna med Nisse. Det har börjat mörkna men med hjälp av den nya kamerans blixt går det förhoppningsvis att se lite grann. Som jag förstått är ursprunget till villaområdet i Råsunda kopplingen till den stora spårvagnshallen som låg i närheten tidigare. Många som jobbade där byggde hus i området. Sedan dessa har villorna gått inom respektive familj till stor del. Platsen där spårvagnshallen låg har nu blivit ett äldreboende som kallas "Hallen".

I vilket fall som helst är det trevligt att promenera bland villorna. God natt.

21 år sedan

Idag är det 21 år sedan Victoria och jag träffades. Detta skedde på ett företag i Bromma, närmare bestämt Letraset. Letraset är idag ett företag som avsomnat (Ingick i Esseltekoncernen). Victoria arbetade där som marknadsassistent åt dåvarande VD.

Anledning till att jag besökte Letraset var i samband med ett uppdrag för ett annat företag. Uppdraget var att ta fram ett resultatlönesystem både för arbetarna i en fabrik och tjänstemän. Modellen kallade vi 4K (Kvalitet, kostnad mm) och min uppgift var att konkretisera detta i ett excelprogram för en Macintosh. Modellen blev mer och mer komplicerad. Till slut kontaktade jag min kamrat Peter som arbetade som data-ansvarig på Letraset. Jag fick bra hjälp av Peter under ett antal kvällar. I samband med detta så träffade jag Victoria för första gången. Eftersom Victoria också arbetade över ledde det ena till det andra. Tiden går.

Monday, September 13, 2010

Vårt hus

Detta är huset där jag, min fru Victoria och Nisse bor i. Huset är en del av en bostadsrättsförening som bildades 1952. 2 i princip lika hus byggdes med inflyttning 1953. Fortfarande bor det kvar några som har bott här sedan huset byggdes. På den tiden fanns en "småskola" i vårt hus. En kille som gick i skolan bor fortfarande i huset.

Våren 1999 flyttade vi in här. Vi visste redan då att det skulle bli stambyte som genomfördes 2000/2001. Victoria har suttit i styrelsen ett par år, jag har varit ansvarig för valberedningen under ett antal år. Numera är jag de boendes revisor (Vi har också en extern revisionsbyrå). Nästa år planeras fasadrenovering av bägge husen. En ansiktslyftning behövs. I år har även en del puts rasats. Förhoppningsvis kommer även föreningen tillfälligtvis ta över ansvaret för fönstrena för att säkra bättre isolering.

Sunday, September 12, 2010

Solnas dag

I går 11: September hade staden utlyst "Solnas dag". I Skytteholmsparken fanns en del tält med diverse info om kommunala förvaltningar mm, Dogge Doggelito underhåll folket mm.

Själv fastnade jag vid Eritrianska föreningens matstånd. Maten smakade och såg ut som den etiopiska så det var helt ok.

Thursday, September 09, 2010

Provcykling till Jonny

Ikväll har jag genomfört ytterligare en provcykling. Denna gång till min vän Jonny, bördig från Skåne Tranås. Det gick bra. Kunde ligga mycket på rulle. Jag hade en väldig tur/timing som blev bjuden på rabarberpaj med hallon och glass samt en liten snutt spansk sherry. Detta bakat av Jonnys som Vidar. Inte illa. Att cykla till Jonny tar bara ca 10 minuter så det blir nog repriser framöver,

Sunday, September 05, 2010

Cykelhistoria

Min cykel
Victorias cykel.

1979 köpte jag en 10-växlad Monark Crescent. Jag hade en ide att ersätta roddträningen med motsvarande för cykling. Det blev en hel del cykling men efter några år tunnades intresset ut. Först 1990 startade jag med mer offensiv träning då jag hade blivit utmanad att cykla Vätternrundan på 30 mil. I facit i hand tränade jag för lite, ungefär 30 mil månaderna innan jämfört med rekommenderade 100 mil.

Iallfall ledde detta till att Vätternrundan blev tuff för mig. 22 timmar tog det att komma runt sjön. Sedan dess har jag inte cyklat en meter på denna cykel.

För ett par veckor sedan beslöt jag att renovera cykeln för att komma igång igen. Trist nog visade sig att cykeln är borta. Antagandet är den "åkt med" i en cykelrensning arrangerat av bostadsrättsföreningen. Cykeln i sig var inte unik men på stången fanns ett märke för "Vätternrundan 25 år".

Nu visade det sig att denna tid på året är cykelreornas tid. Jag köpte förra veckan en "REX" tre-växlad för 3000 kr som enligt säljaren skulle vara halva priset. Gott så. Det som jag blev förvånad av var att IKEA-konceptet tillämpades. Så jag försökte själv montera ihop alla delar men insåg till slut att det blir inte riktigt stabilt. Så jag slog till och köpte en slutmontering för 200 kr. Så idag kunde jag hämta ut cykeln och genomföra en första provkörning bland Råsundas villor. Kul.

Samtidigt passade jag på att lämna in Victorias cykel för service så all utrustning är nu på plats.

Har det hänt?

Lite att fundera på från dagens Berglin.



Nålad igen


Jag har nu beslutat att köra en omgång till av Akupunktur hos Dr Nie. Lite märkligt att få massa nålar i kroppen. Syftet för mig med denna övning är att försöka åstakomma något som läkarkåren inte har någon lösning på nämligen att få tillbaka full känsel i ett skadat nervparti. Skulle det lyckas är det "Nobelprisläge".

Ny dator med Windows 7 och kamera mm.

Även jag kör nu Windows 7 på jobbet.

En ny mobil har det även blivit (dock med underlig knappsats).
I veckan har jag även begåvats med en ny laptop med Windows 7 från företaget. Nya gränsnittet är trevligt (lite Macinspirerat) utan att vara överdrivet revolutionärt. Det som är roligast är dock den inbyggda kameran som möjligör bild/ljud kommunikation med kollegor och andra. Kanske vardag för många hemmahacker men mig gjorde det glad iallafall.
Jag måste också berätta om mitt lilla "Salander" uppdrag som gick ut på att knyta ihop kolleger i Australien med en dator i Stockholm. Ihopkopplingen ledde till att Australienaren "tog över" datorn i Stockholm och kunde göra "sin grej". Lite coolt.

Luncher med ny kamera

Pär vid Drottningholms golfklubb
Mats utanför Electrum i Kista

Förra vecka beslöt jag för att skaffa en ny kamera. Den gamla hade gjort sitt. Denna gång blev det en Canon S90. Bra bildkvalitet. Ärade läsare får här en försmak av bilder med den nya kameran.
Denna vecka har jag också passat på att återknyta bekantskapen med ett par gamla arbetskamrater; Pär (mitten av 90-talet) och Mats (början av 00-talet). Att träffas över en lunch är ett bra sätt att umgås.