Sunday, October 24, 2010

Antal besökta länder

Gjorde en motsvarande beskrivit på AC:s blogg. För mig blev det ungefär så här.

Saturday, October 23, 2010

Dramatik i fredags

Igår när jag var på en företagsanordnad middag ringde telefonen. Det blev taxi till S:t Görans akut igen. Svärmor hade drabbats av ytterliggare hjärtinfarkt. Om jag förstod det rätt enl läkarna lindrigare men enl svärmor tuffare. Vi hoppas nu att detta mönster inte återspeglar sig mera.

Wednesday, October 20, 2010

Onsdag



Det är onsdag. Svärmor har fått komma hem. Bra vård på S:t Göran. Själv fortsätter jag att arbeta på Söder. Här finns många bra restauranger, i måndags blev det Shanti, soft corner (en indisk restaurang formad som en banan, igår Hermans och idag klassikern Abyssinia. Ja utbudet är verkligen storartat på Södermalm.

Sunday, October 17, 2010

Nattlig dramatik

I samband med avslutningen av David Lynch kvällen uppstod dramatik i den riktiga världen. Telefonen ringde. Någonting hade hänt med svärmor. Med taxi följde jag efter ambulansen till S:t Görans akut. Efter ett ordentlig gäng med prover fick vi runt 01-tiden veta att svärmor fått en hjärtinfarkt. Dock verkar det vara av den lindrigare arten men hon vårdas nu på hjärtintensiven på S:t Göran. Vi hoppas nu att det skall gå bra.

Mitt intryck av S:t Göran akut är att de är både noggranna och ger ett väldigt trevligt bemötande trots all dramatik. Verkligheten överträffar dikten. Heder åt dessa människor.
När jag googlar lite ser jag att S:t Göran fått pris för sin hjärtinfarktvård.

Möte med David Lynch





Från Milleniuminspelning till möte med David Lynch igår. Igår kväll var David Lynch på Polstjärnan i Stockholm. Jag och ett par hundra andra fick träffa honom med möjligheter att ställa frågor.

David Lynch är en cool man. Han svarade på alla möjliga frågor om film, målning, skolar, meditation mm. Lynch har många järn i elden. Jag fick också tillfälle att köpa hans senaste bok "Catching the big fish". Han signerade den på min begäran till min fru Victoria som jag hoppas har glädje av den.

Kvällen i övrigt var en möjlighet att återknyta bekantskaper från ett kvartsekel sedan. Konstigt det där med "du är dig lik" etc. Kanske är minnesbilderna starkare än dagens syn.

Monday, October 11, 2010

Körde igenom avspärrad Millenium-inspelning

Igår var jag och Victoria och handlade till svärmor. På vägen ut därifrån körde vi igenom en del avspärrningar runt polis och rådhuset. Filmning av Millenium boken på Hollywood manér är igång. Vi såg inga kända skådisar men passervakterna fick lite extra arbete:).

Arbetskollega med en svensk mästare

I nån av dessa hus sitter vi och arbetar.
Just nu har jag förmånen att arbeta tillsammans med en svensk mästare i en av de tuffaste grenarna som finns nämligen Triathlon. Jag säger hellre Iron Man för det låter tuffare men är tydligen skyddat av en organisation i USA. David Näsvik vann SM i Triathlon i Augusti.

Monday, October 04, 2010

Några dagar i Landskrona

Vackert.

3 raka furor. Bloggarn, Jörgen och min far.
Föräldrahemmet.



En del av slottet


I torsdags åkte min fru, jag och Nisse tåg ner till Landskrona för att umgås med mina föräldrar. Jag tyckte det blev fina dagar. Siv Malmkvist var också där för att signera sin självbiografi men henne träffade vi inte. Det känns bra att kunna hjälpa till lite grann. Mina föräldrar har alltid ställt upp för mig.

Det kom ett storklarm med sms. Med mig som chaufför och pappa bakom kikarna åkte vi ut till Råga Hörstad. Inga storkar där. Även andra ornitologer var där och fick långnäsa.

Min mångårige vän Jörgen, bördig från Vä, kom också på besök hos mina föräldrar. Som vanligt fanns det mycket att tala om. Jörgen är en sann vän.

Ett antal slottsrundor blev det också med Nisse. Just nu kunde jag notera de fina höstfärgerna samt ett gäng fiskare som säkra tecken.