Tuesday, April 26, 2011

Tennisanläggningar i Växjö och Båstad.

Pappa vid centercourten i Båstad.

Plakat utanför Strandbörkshallen.


I påskas han jag med att besöka 2 tennisanläggningar, dels Båstad som ju är välkänd men även Strandbjörkshallen i Växjö som invigdes 1938 av Mr G (se bifogad bild). När man kommer in finns ett fint tennismuseum skulle jag vilja säga. Jag missade Stefan Edberg med en halvtimme som hade spelat på någon av utomhusbanorna men fick en egen visning av en man i receptionen av orginalhallen från 1938 som är formad som en båge och med genuina träbänkar.



Båstad är ju klassisk tennismark med alla tävlingar genom åren. Även här spelade Mr G. Pappa och jag gick förbi Centercourten , solen sken och det gick alldeles utmärkt att äta ute.

Div förbättringar på bilen

Gammalt framfönster (numera bytt)

Gammal matta


Ny matta.


Dags att göra bilen vår fin, efter däckbyte blev det även framglasbyte och mattbyte inne i bilen. Förhoppningsvis skall några punkter till prickas av.

Tuesday, April 19, 2011

Bagis city

Heter nåt "speglar sig i varandra" i bagis city.

Bagis city nya t-uppgång (flyttat hit 94).


Etioposkt takeaway, faxtjänst mm.



Div etiopiska grejor till salu.



Menyn.


Etiopisk takeaway med fax mm.


Söndagens bilutflykt med hundpromenad gick först till bagis city (Bagarmossen) där bla en ny etiopisk takeaway kan beskådas (dock ej öppet vid besöket). Efter en promenad blev det lite crushing i Tyresö, Trollbäcken mm. En fin dag.

Monday, April 11, 2011

Rekommenderad restaurang

Även jag kan rekommendera lunchrestauranger. Idag blev det restaurang Harran på Folkungagatan. Som vanligt blev det grillade vegspett med bulgur. Alltid smakar det så gott. Lite trångt kan det vara men det är ju ett tecken på att stället är populärt. Idag hade de också börjat med uteservering men jag såg ingen som satt där. Kanske är 15+ inte tillräckligt?

Saturday, April 09, 2011

Ung man i Addis Abeba, Etiopien 17 dec 1988




I december 1988 kom jag till Addis Abeba, Etiopien där denna bild är tagen. Detta var i en brytpunkt i mitt liv. Jag hade nyligen avslutat mina studier vid Högskolan i Växjö (som bytt namn ett par gånger sedan dess), varit i en vecka i New York och skulle efter denna fantastiska upplevelse i Etiopien flytta mitt bohag till Sveavägen i Stockholm. Mycket hände vintern 88/89.


I vilket fall som helst så var det en stor upplevelse att återse Assella där jag bodde 70-73. Många minnen kom till liv. 88/89 var det fortfarande den hårda Mengistudiktaturen som styrde Etiopen. En stor tragik för detta land. Jag träffade min barndomskompis Kassa som levde i nån sorts av inrikes exil och försökte skämta bort eländet. Det var en hård tid för Etiopien men för mig var det väldigt givande.


Pappa har skickat mig inscannande bilder från 88/89. Ett gediget arbete baserat på dåtidens diabilder. Bifogade bild är en av dessa. Times fly som man brukar säga.

Monday, April 04, 2011

Resa till Gibraltar

Man ser Atlasbergen i Marocko, Afrika från Gibraltar
Härlig utsikt från toppen.
Den lilla Chevrolet jag hyrde.



I torsdags hyrde jag bil och körde ca 10 mil till Gibraltar. Denna lilla brittiska utpost på en klippa där ca 30 000 innevånare bor. Efter att ha köat igenom gränspassagen så körde jag rakt igenom flygplatsen landningsbana (det är så det är byggt inte jag som körde fel) . Körde en runda runt klippan. Bakom staden i en cirkel finns det en fin utsikt.


Ännu bättre utsikt är det om tar linbana upp till toppen vilket jag gjorde efter en viss tvekan. Kanonutsikt och de tidvis aggresiva aporna gick inte på mig men andra med mat med sig blev drabbade.


Staden är trång och att parkera är inte lätt. Samtidigt såg jag att de bygger ut längs vattenkanten eller kanske har de muddrat? Gibraltar är en av EU:staxfreeställen så jag köpte med ett par gin.

Lite spelbilder från Puerto Banus.

Hela gänget
Min tränare
Inväntar nästa boll.
Vår härförare visar vägen.
Tränar forehandsdrive.
44 + 88 år.
2 tränare och en tennisentreprenör.
Mera action.
Träning, träning, träning....

Resa till Marbella

På balkongen på hotell Rincon Andaluz (Puerto Banus),
Malaga flygplats
Full fart med Norwegian med riktning mot Malaga
Vår boss har nyligen blivit tennischamp (veterandubbel).


Förra söndagen flög 15 tennisentusiaster från Arlanda ner till Malaga i södra Spanien för vidare buss till Puerto Banus som ligger i närheten av tennisanläggningen. Reveljen gick ca 03.00 vintertid så det blev en lång dag.

Saturday, April 02, 2011

Lazy blogger

This week in Marbella I have been an lazy blogger. But you can read more from another blogger from this tennis training camp. See this.