Monday, May 23, 2011

Nisses första dopp i år.

En av livets höjdpunkter är att bada enl Nisse. I år blev det så i Mälaren.

Hantverkarna erövrar vår balkong.

Plåten runt balkongen rivs.

Vem står på balkongen?


Vår lägenhet och hela huset är nu totalt omringad av ställningar och byggarbetarna jobbar på. Det blir att vi använder persiennerna mer och mer. Balkongenräcket är borta. Så här kommer det att fortsätta tom Oktober med nuvarande tidplan.



Ännu en trevlig helg

Förra helgen hade vi celebert besök av den skånske bloggaren och hans fru, med andra ord mina föräldrar. En higlights var naturligvis besöket på Abyssinia på Ringvägen där vi alltid känner oss varmt välkomna.

Möte på en Vietnamesisk restaurang i Solna



Victoria mångåriga vän Eva ringde och frågade om vi ville komma ner på en Vietnamesisk restaurang för ett par veckor sedan. En trevlig kväll på uteserveringen.

På Kaskads föreställning på Bristol, Sundbyberg



Tror det var fredagen 6.e maj som vi var på föreställning. Kaskad har varit en ganska stor ensemble som denna kväll bestod av några entusiaster som sjöng väldigt vackert. Väl där träffade vi naturligtvis Kjell som varit en drivande kraft i många år.

Thursday, May 12, 2011

Byggjobbarna har nått vår våning!

Ställningarna precis utanför.

Nya "utsikten" från sovrummet. Fasadrenoveringen har nu hunnit så långt att ställningarna nådde upp till vårt sovrum idag.

En fin dag vid slottet

Härlig dag för en svan.

Pappa går före men mamma har en växel till:)



Slottet eller Citadellet i Landskrona i påskas.

Grillning i Rydebäck



I påskas blev det bla grillning i Rydebäck hemma hos Jörgen med familj.


Sunday, May 08, 2011

Kosläpp på Julita Gård i Sörmland

Idag blev det ett par timmars bilkörning till Julita Gård (en del av nordiska museet) en bit utanför Katrineholm. Målet var betessläpp populärt kallat kosläpp. Några hundra personer hade samlats för att se kossorna skuta ut på betesmarken. Arla hade någon form av sponsoring och bjöd på mellanmjölk och bulle samt arrangemang av tipspromenad.

I övrigt finns det en lantbruksutställning samt även en specialutställning av traktor från de senaste hundra åren. Lite bilder från den lokala pressen. Vi stod även bredvid SVT som filmade ett inslag.