Saturday, September 17, 2011

Fasadrenoveringen fortsätter

Fasaden på vårt systerhus.

Ytterfönsterna redo för montering.


Vi kan glädjas åt att vi fått våra renoverade ytterfönster. Vi har nu 3-glas. Det som återstår avseende fönstren är persienner som skall installeras. Vi hade persienner förut men får nu nya. Bifogar en bild på ytterfönstren innan montering. På vårt systerhus har man börjat nedmontering av fasadställningar så den nya vackra fasen är nu synlig. Fasadputsningen i vårt hus är också i slutskede för att bli lika fint som vårt systerhus.

Monday, September 12, 2011

På föredrag

som handlade dels om förvaltning av pengar och dels kvällens huvudattraktion Bert Karlsson. Min vän Jonny bördig från Skåne Tranås hade tagit med mig som gäst. Mycket tekniska detaljer i förvaltningserbjudandet men grundpoängen var nog att firman ville att man i huvudsak skall lägga sina poängar i en "korg" av företagsobligationer. Företagsobligationer innebär att privatpersoner och andra lånar ut pengar till företag och som tack för det får ränta. Kan ju vara alternativ till andra sparande men inget sparande utan risk.

Efter lite wraps och ett par glas rött var vi mogna att höra Bert berätta om sitt liv som företagare. Presentation av denna man är överflödig. Mannen har hållit på med affärer sedan mitten av 60-talet. Anekdoterna var många inklusive berättelser om personer han mött på vägen. Hur mycket som är sant vet jag inte men Bert är väldigt underhållande.