Tuesday, February 28, 2012

Vid Alviks Strand

Från Alviks Strand ser man St Essingen

och Kungsholmen.


Just nu jobbar jag nära Alviks Strand i västra Stockholm. Om man går längs vattnet är det fint. På den nedersta bilden kan man se "Vikingarännan". Detta är en slags "motorväg" för skridskoåkare mellan Alviks Strand och Uppsala. Loppet gick förra helgen. Dock var det lite "blött" i isen. Från Alviks Strand finns sedan många år en liten pendelbåt till Gamla Stan, Essingeöarna. För min del blir det mest bil just nu eftersom Alviks Strand ligger tvärs gentemot Solna.

Thursday, February 23, 2012

Prinsesstårta på jobbet

Idag kom en av mina chefer och bjöd på prinsesstårta i samband med intensivt arbete med en tysk expert. Det blev kanske ett par bitar för mycket men som Solnabo hälsar jag den nya prinsessan välkommen till staden.

Sunday, February 19, 2012

Gratulation av jubilar





I lördags var jag och gratulerade min gamle vän Jörgen i Rydebäck som nu passerat halvseklet. Överlämnade lite tulpaner och Whiskey från mig, Victoria och Nisse. Blev bjuden på god lunch.

Lite blandat från Landskronahelgen

Träffade min gamle vän Jöran.


Nya Venterminalen invigdes i lördags.


Arbetet med den lösdrivande dockan fortsätter.



En kolonistuga brann ner.





En symbol för att Landskrona fylller 600 år 20 mars 2013.

Min far firar 82



I fredags var jag i Landskrona för att fira min far som fyllde 82 år. Jag passade på att bjuda ut pappa och mamma till restaurang basilika, en av stans bästa ställe. En trevlig kväll.



Tuesday, February 14, 2012

Jag har sprungit i Maraton

Maraton känns avlägset för mig. Märkligt nog finns det fotobevis för att jag sprungit i Maraton, Grekland! Bilden togs 1972 troligen av min pappa. Kul bild.

Skissade lite på tavlan på jobbet idag

Ibland är whiteboard ett utmärkt verktyg för att komma fram till en vettig lösning på ett aktuellt problem. Dagens ritning gav resultat.

Fin vinterdag på Drottningholm i söndags.











Bilderna får tala för sig själv. Fint var det.

Bowling igen

Johan siktar in sig.


I torsdag var vi ett gäng från enheten där jag jobbar som var ute och åt på Barcelona Tapas bakom Stadsteatern i Stockholm. Trevligt. Därefter blev det bowling på samma ställe som i December, Marions på Kungsgatan. Börjar bli en vana det här med bowling. Gick bra i början för mig men sackade på slutet.

Monday, February 06, 2012

Nisse möter Winna



Igår var Nisse och jag hos min vän Uffe och hans familj i Skarpnäck. De hade skaffat en ny Jack Russell valp som de kallar för Winna. Ut på promenad i den bitande kylan visade Winna sin energi. Nisse var väl inte riktigt på hugget. Jag hade tagit med en påse med Nisses avlagda leksaker och bollen som man kan ladda med godis uppskattades, se bild.

Saturday, February 04, 2012

Vinterrock

Vi har tagit fram vinterrocken för Nisse. Nu är det är kallare än -10 grader finns inget annat alternativ. Nisse har haft lite ont första månaden på året men är efter veterinärbesök och värk och inflammationsdroppar i god form igen.

Wednesday, February 01, 2012

En liten skalbaggsfilm



Hittade denna lilla filmsnutt i kameran från när jag och Jonny var på Tranströms utställning på Naturhistoriska.

Bowling i Västervikstrakten

Banan där vi spelade på.

Solig motorväg.


I måndags var det dags för kickoff i Västervikstrakten. Detta skedde med bowling. Ett ganska så traditionellt sätt att anordna kickoff tillsammans med god mat. Jag körde ner på dagtid i en strålande sol. En fin dag. Efter tisdagens arbete så blev det sedan kvällskörning hem till Solna.