Saturday, May 31, 2014

Dop i Göteborg

Denna dag var det dop i Haga Kyrka i Göteborg. Här har jag varit tidigare i samband med bröllop och dop. Jag tog tåget från Stockholm på tidiga morgon för att kunna komma i tid. Släktingar och vänner samlades i kyrkan för närvara vid Leo´s dop. Dopet var arrangerat så att prästen kunde döpa 3 barn på samma gång.

Det blev fint. Efteråt samlades vi i Mölndal för vidare festligheter och samspråk. En väldigt fin dag.
Natten tillbringades sedan på Scandic i Mölndal innan det blev returtåg till huvudstaden.


Stolta föräldrar och faddrar med Leo och prästen.


På Scandic Mölndal hade Air Force One personalen lämnat en tavla.




Friday, May 30, 2014

Metallica på Sthlm fields

Victoria har kommit i svängen som festivalarbete. Denna vecka har Victoria arbetat på Sthlm fields på Gärdet i Stockholm. Detta gav möjlighet till att vi tillsammans kunde se Metallica . Sthlm fields slog denna dag svenskt rekord i antal besökare= 51863 personer.

Det gick relativt snabbt att komma in. Dock var det långa köer till mat och toaletter. Festivalen var stor i antalet besökare men antalet band var få. Huvudattraktionen och de vi tittade på var Metallica. Metallica spelade "on request" vilket innebär att låtarna hade röstats in av fansen före konserten.

Ett lite nytt grepp. Stones brukar köra en låt per "request" men här löpte Metallica linan ut för fullt.
Jag kan inte bedöma det riktigt men jag tror inte ändå det blev plats för några "obskyra" låtar utan det blev mest de välkända.


Metallica on stage


On stage i annan nyans.

  Bloggaren möter Victorias chef innan festivalen.


Sunday, May 18, 2014

Möja över dagen

Victoria och jag beslöt oss att ta en dagstur till Möja som ligger längst ut i skärgården. Själva resan från Nybrokajen tog ca 3,5 timme. Det är fint men lite långt. Skärgården i Stockholm borde vara ett världsarv.

Vi gick iland på en av bryggorna. Sedan blev det promenad längs grusvägen genom ön. Bla såg vi ett dansbandspalats, soptipp mm. Målet var sedan Wikströms fiskrestaurang. Vi var nästan själva men detta ställe är väldigt populärt under säsong. Stället drivs av en landstingspolitiker.

Sedan trodde vi att båten hem skulle komma till bryggan nedanför. Vi gick dit men bryggan var så liten så vi blev tveksamma. Vi frågade en dam som visste var vi skulle ta vägen. Det visade sig att hon är syster till en av mina tenniskollegor. Liten värld. Vi gick ner till Ramsnora brygga och tog waxholmsbåten hem. En mycket fin dag i skärgården.


Bloggaren får hjälp att hitta rätt brygga hem


Sunday, May 04, 2014

På kalfjället påsken 1974 i samband med resa till Jokkmokk

Ibland är det kul att vara lite nostalgisk.

Kollade lite bland pappas scannade foto. Hittade lite på mig själv från påsken 1974.

Det finns inte så många bilder på mig med skidor. Och det återspeglar verkligheten. Förutom påsken 1974 blev det en skidresa med ett gäng som jag studerade ihop med i Växjö.

Vi kände en reseledare som ordnade en bussresa till Chamonix i de franska alperna i februari 1987. Alldeles för avancerat för en nybörjare som jag men var ändå en fin upplevelse.

Efter 1987 har jag inte stått på några skidor.



Bloggaren på skidor påsken 1974