Monday, April 20, 2015

Helgen vi hämtade Dubb.

Fredag kväll. Vi åkte till Bromma Zoo för att införskaffa nödvändig utrustning till vår nya hund, Dubb.

Lördagen blev en lång dag.Vi åkte kl 7 från Solna. Ett antal stopp och 5 timmar senare var vi på Basterås gård i Fritsla utanför Borås.

Vi skrev kontrakt och blev bjudna på kaffe och gott. Roligt att träffa Dubbs flock som bla är hans mamma, en annan gårdshund och ett par pointer.

Dubb gick sin sista runda på gården och sedan bar det iväg. Han fick lite att tugga på och låg i sin nya säng bak i bilen. Det började bra. Det var ganska segt att köra. Vi stannade ett antal gånger. Efter dagens utflykt på 90 mil var vi åter i Solna.

Dubb fick se sin nya "gård". Mindre än den förra men han verkar ty sig till oss. Det blev ett antal promenader under söndagen för att lära Dubb närområdena.

Välkommen Dubb.



På gården


Dubb och maskinen


Dubb på gården.


Dubb i bilen


Dubb i soffan i Solna


Dubb sover i sin lilla säng.




Monday, April 06, 2015

Pappas humlor i TV -Go kväll 1 april


1 April (inget aprilskämt) var några ex av pappas stenhumlor med i SVT Go kväll ulånade till Maria Dacke som presenterade dem i TV. Pappa donerade sin stora insektsamling till Lund. Roligt att det kommer till glädje för flera.

Allmänt om entomologiska samlingar i Lund finns på denna länk. Pappas objekt kan man se på denna länk. Här finns inscannade bilder över insekterna liggande i lådor.

Mera bilder finns här också.

Det glädjer mig att den stora samlingen som en del av pappas stora livsverk lever vidare och kommer till nytta. Flera forskare har ställt frågor om materialet.




Sunday, April 05, 2015

Veckans gäster

Veckans gäster i hundpensionatet är Luna och Nelly som skall var hos oss i en vecka


Luna och Nelly

Dubb

Victoria och jag har senaste tiden letat efter en ny hund. Av valpförmedlaren i föreningen för Dansk/Svensk Gårdshund blev vi föreslagna en hund som heter Dubb.

Så efter Växjö så åkte vi till en gård utanför Borås där man har gårdisar sedan 1989, Vi fick träffa Dubb, hans mamma en gårdis till och en pointer. Alla var väldigt snälla och fina hundar.

Dubb var beskriven som omplacering men det stämmer inte. Han har alltid bott på gården. Men då de har avel så fungerar det inte. Lille Dubb har ett litet underbett som han inte störs av men som ger nedslag i tävlingar. Vi vill dock bara ha en sällskapshund. Avel är ointressant för oss.

Dubb har anor från bla Ven (farfars far) och Danmark (mormors mor). Vi tyckte han var väldigt fin och snäll hund. Dubb är 5 månader.

Vi bestämde oss för att slå till och gav handpenning. Kändes bra. Om några veckor kommer vi ner igen och hämtar lille Dubb.


Bloggaren och Dubb 


Dubb för ett par veckor sedan


Dubb


Dubb vilar hos sin matte




Växjö

I onsdags tog vi bilen ner till Växjö. Vi checkade in på Scandic Samarkand som ligger bredvid det nya stora shoppingcentret Grand Samarkand.

Torsdag var en vanlig arbetsdag för mig och eftersom firman har kontor i Växjö så arbetade jag där och träffade många kollegor. Trevligt mitt i stan.

Lunch hemma hos moster Rea med kusin Anders med barn. Härligt och efter jobbet så åkte jag och Victoria till en kennel söder om Växjö för att som vi tänkte kolla in en valp. Det blev dock inte så men vi fick träffa några andra hundar.

Torsdagen ägnades åt en del sightseeing. Vi besökt Edbergs nya moderna tennisanläggning i trä. Imponerande. Vi stannade också vid Birkagatan 9 där bloggaren bodde 1966/67 samt utanför bloggaren studentkorridor vid dåvarande Högskolan i Växjö, numera Linnéuniversitetet.

Vidare en visit vid Växjö Domkyrka som förberedde sig för en tv-inspelning på påskdagen.

Sista stoppet blev det kommunala bowlinghallen. Eftersom Victoria varit svensk mästare finns det många kopplinga

På kvällen var det middag hos Rea . Nu hade mamma och kusin Lisa och Sanna anlänt så det blev en riktig släktmiddag.

Vi hade även förmånen att se Lisas hus söder om staden. En innehållrsrik dag.

På påskdagen idag fick vi se Mamma mfl i släkten på TV från domkyrkan.


Fika med kollegor


Edbergs nya anläggning (Södra Climate Arena)


Fotogen kusin med dotter


Kväll i Växjö


Birkagatan 9 där bloggaren bodde 1966/67.


Lisa och Ozzy



Lisa, Mamma och Rea på TV från domkyrkan på påskdagen