Saturday, August 25, 2007

Lyckad fadderskap


Det kom ett brev från Plan Sverige. Sedan 2002 har min fru skickat 200 kr/månad för sk fadderverksamhet i en by i Indien. Detta efter en anmälan efter en faddergala i maj 2002. Fadderbarnet heter Venkatesh. Venkatesh är född 1/7 1995. Han bor i Aldapalli i staten Karnataka i Indien. Hans lokala språk är Kannada. Han går i skolan i en by bredvid som det ca 30 minuter att gå till. Vi har fått fina brev och foton genom åren skrivna av olika personer. Vi har även skickat ner en fotboll. Vi har dock inte själva skrivet några brev.

Plan skriver att projektet har varit så lyckad så därför kommer samarbetet med byn att så småningom att avvecklas. Lokalbefolkningen fortsätter att driva utvecklingsarbetet på egen hand. Ca 6-8 månader beräknas avvecklingen att ta. Plan uppmuntrar nu oss att skriva ett avskedsbrev till Venkatesh.

Det först brevet från Indien skickades 5/7 2002 från Mr Kumar som då var "field director" för Myrada/plan i Madakasira i Indien. Plan samarbetar med lokala organisationer i detta fall MYRADA. Sedan 1992 har man jobbat med 5700 sponsrade barn i 253 byar. Pengarna har gått till vattensystem, hälsomedvetandegörande, planteringar. Man har också jobbat mycket med självhjälp med träning i att hantera pengar och gruppdynamik.

Det är roligt att kunna bidra till ett lyckat biståndsprojeket.

No comments: