Thursday, May 08, 2008

Möte med Göran Persson

Vad nu då? I kväll blev jag inbjuden av en annan konsultfirma till sk "inspirationsafton" i en lokal på Norra Latin. Kvällens talare var Göran Persson, Sveaskogs ordförande och tidigare statsminister.

En del tycker att jag liknar Göran Persson. Iallafall så talade Göran på temat kring klimatförändringen och bla om hur man kan använda tekniken som stöd tex IT som är den branch de flesta åhörararna tillhörde. Göran är en karismatisk talare och mycket duktig retoriker. Han fångade oss åhörare.

Han tror på teknikens möjligheter och drog paraleller från sitt eget liv bla från hans första mobiltelefon 1986( som krävde beslut från kommunfullmäktige i Katrineholm) och vad som hänt sedan dess tex på batterisidan. Skulle inte liknande kunna hända avseende bilbatterierna?

Han tog också upp betydelsen av ett reformerat FN där de nya framåtländerna som Indien, Brasilien Mexico måste komma med på allvar för att det skall hända saker för att undvika klimatproblem framöver. Han trodde att USA och Europa kommer att ta hand om sitt hus men att det inte räcker om inte de nya snabbväxande länderna tar sitt ansvar.

Efter hans tal var det frågestund. Jag frågade vad han trodde om debatten kring hur köttkonsumtion påverkar klimaten. Han svarade med en utläggning kring hur hans generation fick lära sig att äta upp kanske för att den föregående upplevt svårare tider medan man idag slänger mat för att sedan brodera ut kring matkrisen i världen.

Hans slutsats var dock att det kommer nog att krävas mindre köttätande men kanske mera möjligheter till vindrikande.

En engagerad herre helt klart. Han avslutade att han måste hem för att kunna ta hand om kossorna som behöver honom.

Efteråt var de buffe med konsultmingel. Roligt att träffa gamla kollegor som nu arbetar på lite olika ställen.

Jag tog också några bilder med mobilen men har inte lyckats få över dessa till bloggen.

No comments: