Saturday, July 20, 2013

Resa till Norra Öland

Första lediga dagen på semester. 50 mil i bilen väntade oss. Målet var en stuga i Enerum strax söder om Byxelkrok på norra Öland. Vi fick lära oss den hårda vägen att vi inte var de enda som tänkt köra denna väg. Det gick väl ganska väl fram till strax innan Söderköping. Sedan blev det krypande framsteg. Man håller på att bygga en förbifart Söderköping men den får framtidens resenärer njuta av. Visst var det mycket bilar men det verkade som intervallen mellan grönt och rött ljus inte var optimalt programmerad.

Vi stannade och åt i Oskarshamn och fortsatte mot Kalmar.

Sega sträckan nr 2 var efter Ölandsbron där karavanen av bilar rörde sig sakta norrut. Många var på väg mot en av Sveriges största campingplatser vid Böda. Dit vi skulle var det mera lugnt men vi tog igenom oss samma flaskhals.

Vår stuga kallas lillstugan (Det finns en storstuga bredvid). Egentligen består den av en del som innehåller ett par sängar, en del litet kök och en egen stuga med vardagsrum med TV. De var alltså inte riktigt sammanhängande. Nåväl , läget när Kalmar Sund var fint med 150 m ner till vattnet. Förutom kärnkraftverket i Oskarshamn såg man inte så mycket på den andra sidan.


Lillstugan.

No comments: