Sunday, April 05, 2015

Dubb

Victoria och jag har senaste tiden letat efter en ny hund. Av valpförmedlaren i föreningen för Dansk/Svensk Gårdshund blev vi föreslagna en hund som heter Dubb.

Så efter Växjö så åkte vi till en gård utanför Borås där man har gårdisar sedan 1989, Vi fick träffa Dubb, hans mamma en gårdis till och en pointer. Alla var väldigt snälla och fina hundar.

Dubb var beskriven som omplacering men det stämmer inte. Han har alltid bott på gården. Men då de har avel så fungerar det inte. Lille Dubb har ett litet underbett som han inte störs av men som ger nedslag i tävlingar. Vi vill dock bara ha en sällskapshund. Avel är ointressant för oss.

Dubb har anor från bla Ven (farfars far) och Danmark (mormors mor). Vi tyckte han var väldigt fin och snäll hund. Dubb är 5 månader.

Vi bestämde oss för att slå till och gav handpenning. Kändes bra. Om några veckor kommer vi ner igen och hämtar lille Dubb.


Bloggaren och Dubb 


Dubb för ett par veckor sedan


Dubb


Dubb vilar hos sin matte




2 comments:

Anonymous said...

Vi funderar redan på att byta namn på vår egen hund Plåt-Nisse till Plåt-Dubb och ska fylla kylskåpet. Fråga gärna Dubb om det föredras prästost, gouda eller vanlig hushållsost.

Jonny

Christian Persson said...

Låter bra. Vi skall ta upp det med Dubb när vi hämtar honom nästa vecka:)/ Christian