Wednesday, July 05, 2017

Autobahn mot Nürnberg

Vi kom fram till Travemünde på morgonen. Vi körde vidare söderut och passerade bla Hamburg, Hannover och Dormund på Autobahn. Vi hade räknat med att resans längd skulle bl 73 mil.

Efter flera timmar tog vid lunch på en Subway. Vi ställde oss i kö. Bakom oss kom ett flertal piketbussar fullda med poliser. Efter ett tag förstod vi all dessa var på väg till Hamburg i samband med det stora G20 mötet där (Om detta kunde vi sedan få rapporterat i nyheterna).


Dubb på Subway.

När vi har ca 30 km norr om Nürnberg var det enfiligt ett tag pga något som pågick på autobahn. Vi fick köra långsamt. I slutet av den enfiliga delen där vi hoppades kunna ta fart igen vägrade bilen att gå igång. Vi stod på vänsterfilen på autobahn. Trafiken drog igång på högerfilen och läget var mycket vanskligt. Som tur fick vi hjälp att ett par vägarbetare att komma ut i vägrenen. Stort tack för det. De kontaktade oxå polisen som kom rätt snart. Samtidigt hade jag kontakt med SAAB-mekanikern hemma. Det kanske var bränslepumpen, vevaxelgivaren eller helt enkelt att bensinen var slut. Oklart vad men bilen gick fortfarande inte igång. 

Polisen kom och var snabba att dela ut böter för antagandet om soppatorsk (som det sedan visade sig inte vara) på 95 Euro enl tysk lag. De ville ha betalt i kontakt och det var bara att betala. Inga glad miner. De ordnade med en bärgare som kom efter ett tag. Han tog oss till en mack på en avfart. Olika alternativ om vad vi skulle göra diskuterades. Jag nappade på att bärgning skulle ske till en SAAB-verkstad i Nürnberg där vi hade bokat hotell. 

Verkstaden låg i sydligaste Nürnberg och eftersom det var på kvällen var verkstaden stängd. Bärgaren krävde också betalt i kontanta medel och det var bara att ta sig till en bankautomat för att finansiera detta.

Så eftersom verkstaden var stängd var det bara att ta taxi in till central Nürnberg där vårt hotell väntade på oss rejält försenad.

Bärgaren levererar bilen till SAAB-verkstaden i Nürnberg.




No comments: