Sunday, April 05, 2009

Seger i tennis



Igår kväll var det dubbelturnering i Sundbybergs rackethall. Ett alldeles utmärkt sätt att tillbringa en lördagskväll.

Först var det en form av gruppspel. Matcherna var på 10 minuter och varje vunnen poäng blev en etta (inte 15, 30, 40 som i vanliga tävlingar). Min tilldelade tennispartner och jag spelade 3 matcher. Vi vann den första hyfsat lätt. Förlorade den andra (mot de som det senare visade sig skulle vinna a-finalen). I den tredje ledde vi länge men när slutsignalen gick stod det 11-11. Då blev en boll till och där torskade vi:(.

Det blev sedan halvtimmes paus med möjlighet att äta pastasallad och mineralvatten.

Tävlingsledaren gjorde sedan en ny indelning i 2 turneringar. En A för de som kom 1:a och 2:a. En B för 3:or och 4:or.

Så för oss blev det nu kvartsfinal i B-gruppen. Vi vann den men det var ganska jämt. Nästan direkt efter var det dags för semifinal som vi också klarade. Vi var alltså framme i final och klockan var nästan 22. Vi mötte ett mixed par. Matchen hade vi under ganska bra kontroll hela tiden efter öppningen med 4-0 så slutade finalen nånting som 16-14.

Det var roligt att vinna. Efteråt var det prisutdelning. Segrarna i A-gruppen vann varsitt tennisracket. Vi som vann B-gruppen fick tennisskydd eller heter det fodral för tennisracket.
Nu måste jag nog snart köpa ett racket också.

Det var en rolig kväll. Smolken i bägaren var dock att jag fick ont i höger axel. En form av överansträngning. Tennis är ju en ganska ensidig sport som kräver kombination med annan fysträning för att hålla nere skadorna,

1 comment:

Anonymous said...

Grattis! Ja visst är det härligt att vinna matcher. När nostalgin tränger på suktar jag fortfarande efter segerns sötma under Squashturneringarna i "forntiden".
Det heter tennisfodral, smart med praktiska vinster.
Inte för inte symboliserar tennisen en rätt vanlig skada; tennisarmbågen.
Ha det
Malin