Monday, April 04, 2011

Resa till Gibraltar

Man ser Atlasbergen i Marocko, Afrika från Gibraltar
Härlig utsikt från toppen.
Den lilla Chevrolet jag hyrde.



I torsdags hyrde jag bil och körde ca 10 mil till Gibraltar. Denna lilla brittiska utpost på en klippa där ca 30 000 innevånare bor. Efter att ha köat igenom gränspassagen så körde jag rakt igenom flygplatsen landningsbana (det är så det är byggt inte jag som körde fel) . Körde en runda runt klippan. Bakom staden i en cirkel finns det en fin utsikt.


Ännu bättre utsikt är det om tar linbana upp till toppen vilket jag gjorde efter en viss tvekan. Kanonutsikt och de tidvis aggresiva aporna gick inte på mig men andra med mat med sig blev drabbade.


Staden är trång och att parkera är inte lätt. Samtidigt såg jag att de bygger ut längs vattenkanten eller kanske har de muddrat? Gibraltar är en av EU:staxfreeställen så jag köpte med ett par gin.

3 comments:

Anonymous said...

Det ser varmt och fint ut. Jag och Linus har oxå varit i Gibraltar. Jag tyckte aporna var söta och roliga när dom satt på våra axlar.
Annika

Anonymous said...

Du verkar att ha haft det trevligt och bra. Och det var det som var pointen med hela resan.

Vi har också varit i Gibraltar. Tyckte aporna var förbaskat bortskämda./Pappa

Anonymous said...

Det är inte utan att man blir lite avundsjuk, när man ser alla fina bilderna från Spanien.Skönt att Du har fått vils upp Dig. mamma