Sunday, August 16, 2015

Födelsedag i Marocko

Vi hade bestämt oss att åka till Tanger, Marocko på vår födelsedag lite spontant. Det blev en tidig avfärd från huset i Estepona till Algecira där det går färjor över. Vi hade riktig koll att det sedan skulle krävas kanske 40 minuters taxi till Tanger men så blev det. Iallfall är det ändå rätt nära. Kontrolltiden för att komma ombord på färjan är inte speciellt upplyftande men vi kom ombord efter att ställt hyrbilen i Alegecira hamn.

Fin tur över där man ser bägge sidor. Afrika och Europa möts. Så när men ändå stor skillnad. Vi visste inte hur vi skulle ordna med taxi och så vidare så det blev lite impoviserat. Gula Mercedes från skiftet 70/80 tal är standard och så blev det för oss också- Vi bad chauffören att köra in oss till den den gamla staden , .

När vi kom in i utkanten av Tanger stannde taxin och plockade upp en kill som visade sig vara guide. Jag var rätt misstänksam till det hela men gav med mig. Han ingav iallafall hyfsat förtroende och vi gjorde upp om tiden vi hade fram till att vi behövde åka taxi tillbaka till färjan.

Sharif hette vår guide och han visade oss runt till fots i den gamla staden, kashban. Det finns mycket historia i Tanger och många herrefolk har härskat här. Många människor bor fortfarande i dessa trånga gränder.

Victoria köpte färska kryddor här till bra pris. Vi åt på en enkel sylta tillsammans med Sharif . vi nämde att det var vår födelsedag idag. Det visade sig att Sharif fyllde år också. Född 1971 men ändå. Sannolikheten för detta sammanträffande måste vara rätt litet. Nåväl vi hade egentligen inget speciellt firande utan det var själva närvaron som var grejen.



Gränd i Kasbah


I Kasbah


Kashbah


Kasbah


Sharif och bloggaren i födelsedags pose


En Casablanca öl i Tanger



Marockansk standard taxi.

No comments: