Friday, August 21, 2015

Lite mera från Spanien i augusti 2015

Vår bas under semestern var Estepona. Förutom Tanger så gjorde vi några andra utflykter under tiden.

En dag var vi i Gibralatar som är en gammal brittisk koloni. Vi var uppe bland aporna och såg på den fina utsikten. Jag var ju där 2011 men för Victoria var det en ny upplevelse. Väntetiden i kön till linbanan var lååång.

Sedan gick vi lite längs Main street och körde runt ön för att se hur det ser ut på baksidan. Ca 30000 personer bor i Gibraltar varav ca 10% med brittiskt ursprung.


Apa på klippan


Utsikt


Mera utsikt


Bröllop på Gibraltar


Elisabet II minnsemärke



En annan  dag körde vi över till Atlantsidan och tog oss till Tarife som enl uppgift skal vara det europeiska fastlandets sydligaste punkt.


Karta i Tarife


"Isberg" i Tarife


Vid fronten


På restaurang Papegoja, Tarife


Restaurang Papegoga


Nissan Note vi hyrde



Jag passade på att köra ett tennispass i Puerto Banus på samma anläggning där jag tidigare varit med Tennispoolen. Jag köpte en träningstimme av Eduarordo som körde hårt med mig. Det var kul. Mycket fokusering kring positioneringen, alltså hur man skall stå när bollen kommer.


Bloggaren med tränare


Bloggaren tränar serve.


Mera serve.


Vi hade ambitionen att se Alhambra. Det var fullbokat på nätet men vi tog en chansning och körde upp till staden Granade. Nitlott men vi passade på att strosa i staden istället och såg bla den stora Granada katedralen. Vi passade också på att köpa den enl uppgift världens bästa ost Cabrales,


Ljus Granadas katederal


I Granadas katedral


Katedralen


Katedralen


Bloggaren promenerar i Granada



3 comments:

Unknown said...

Lång kö i linbanan upp på Gibraltars topp? Dina gamla polare Anders Hedenquist och Jonny Greinsmark höll hårt i pengarna och GICK upp till toppen för ca 25 år sedan. En bagatell för två vältränade herrar då. Hade det varit idag hade den senare nog SPRUNGIT upp istället.

Christian Persson said...

Imponerande Jonny!

Christian Persson said...

Imponerande Jonny!