Sunday, June 24, 2007

Midsommardagen i Gävle och dan efter

Förnyelse av löftet
God mat och dryck

I Furiviksparken.


Ge mig en banan!



"Dragon Gate"


Örbyhus slott

Igår körde vi norrut till Brynäs. Vi hade blivit inbjudna av Stefan och Ann Cathrine att bevittna deras förnyelse av löften i Hemlingby kyrka. Hemlingby kyrka är en av rikets yngsta kyrkor, invigt 1989. Prästen Christer hade en fin cermoni där vi även fick sjunga bla "Blomstertiden". Det kändes bra med lite andlig spis och att ha varit med. Efter akten bjöd värdparet på en imponerande måltid. Mycket gott och mätt blev man. Med en del öl och snaps var det skönt att slagga lite efteråt. En promenad i närområdet gjorde att att vi fick igång kroppen igen. Vi hade en trevlig kväll och på natten sov vi gott.

Efter frukost och sedvanlig gästboksskrivning tog vi avsked för denna gången. Lite småregn var det men det hindrade inte oss till att åka till Furiviksparken för att beskåda bla utfodringen av chimpanser samt ett flertal andra djur. Furuviksparken har även lite annan verksamhet än djur men man har nu en satsning på att 2010 bli det ledande chimpansparken i norra Europa. Chimpanserna verkade ha det bra där.

Vidare gick vår färd genom Skutskär där jag arbetade hösten 2002 till det märkliga "Dragon Gate" bygget nära Älvarleby där myggmedelsmiljardären från Kina, Mr Li satsar stort på ett kineskt centrum. Invigning i September med bla Robert Wells mm. En annan del som blir klar i höst är E4:an. Ytterligare söderut så stannade vi vid Örbyhus slott där Erik XIV arsenikförgiftades. Vackert var det.

Till slut hämtade vi Nisse hos Gunilla. Det har varit en fin midsommarhelg.

No comments: