Sunday, December 30, 2007

Bröllopsdag i trä i Köpenhamn

I Nyhavn
Var frue kirke

På pub på Tivoli


Inne i vår frue kirke

Årets bröllopsdag tillbringades huvudsakligen i Köpenhamn i samband med jul och helgfirande hos mina föräldrar i Landskrona. En del av julfirande har beskrivits av min far den skånska bloggaren Sven Persson. Bröllopsdag nummer 5 klassificeras enligt tabellerna som trä-dagen.
Kopplingen med Köpenhamn var då kanske julgranar med tillhörande attiraljer som vi framförallt beskådade på Tivolis julmarknad.

För övrigt gick vi en klassisk promenad från Hovedbangården genom Ströget till Nyhavn samt gjort en avstickare till Amalienborg för att se om Dronning Margharete var hemma. Eftersom flaggorna var ner så blev slutsatsen att hon nog var i den franska lyan. Vi besökte också vår frues kirke där bla Kronprins Fredrik gifte sig. Det som är speciellt med denna kyrka tyckte jag var statyerna av alla apostlarna inne i kyrka som tog hand om ståplatserna.

Lunchen avnjöt vi på Hard Rock Cafe. När vi kom in höll Elvis låda via video så det passade ju bra då han var med när vi gifte oss på Viva Las Vegas.

1 comment:

Anonymous said...

Grattis på bröllopsdagen, så lämpligt att besöka Köpenhamn och upväcka minnen med kyrkobesök. Vår granne där i väster har en hel del att erbjuda, omväxling kan behövas i vintertid.
Malin