Friday, March 06, 2009

Maskinerna går sönder

De senaste dagarna har 3 maskiner gått "sönder". Spisen blinkar på alla plattor och går förutom ugnen inte att använda. Spisleverantören Cylinda har varit här och konstaterat att det inte går att laga så vi kommer att få en ny nästa vecka. Svårt att reparera moderna prylar.

Vår dvdspelare har inte heller mått bra. Inspelningen till hårdisk har inte kunnat göras på annan kanal än den som spelas. I detta fall bestämde vi att det var värt att reparera. På vår gata finns en eminent reparatör Bosse Thelning som kan fixa det mesta. Vi ger honom våra bästa rekommendationer. Varför skall man köpa nytt när det går att laga till ett skäligt pris.

Det tredje problemet är datorn som har haft "blåskärm" i ett antal dagar. I blåskärmsläget är datorn oanvändabar. Massa kryptiska koder. Jag har försökt att lösa det själv samt konsulterat min bror. Nu har jag anlitat en annan leverantör på vår gata för att spåra och åtgärda felet. Hoppas på det bästa.

1 comment:

Anonymous said...

Tänk vad det var bra på den tidne det fanns röksignaler, gåspenna och man besökte varandra istället för att glo på burken. Att laga mat över öppen eld eller gräva ner den i kokgropar var nog heller inte dumt.
Saker gick att laga på den tiden!
Fast å andra sidan, vad gjorde folk mer än jobbade med rent praktiska saker förr?
Ha det
Malin