Thursday, May 09, 2013

Årsmöte i bostadsrättsföreningen

Varje år vid denna tid brukar det vara årsmöte i bostadsrättsförening. Så även i år. För första gången hölls mötet i Backstugan som är kan man nog säga en kulturhistorisk restaurang på Gamla Filmstadens område i Råsunda. Här har nog många filmfester hållits sedan invigningen 1920. Tidigare år har mötena hållts i ett ålderdomshem så jag tyckte nog det var ett lyft.

Förutom de sedvanliga punkterna på dagordningen var årets 2 stora ämnen justering av stadgarna samt hur sophanteringen skall hanteras framöver.  Stadgeändring kan endast göras efter godkännande i 2 årsmöten så detta var första omgången. Hur sophantering skall se ut i framtiden debatterades också livligt. Klart är dock att volymen sopor ökar och att det gäller att finna en väg framåt för detta. Det vore dock också påpekade jag bra om man kunde hitta en mer modernare och miljövänligare tillvägagångsätt.

Vår förening är ansluten till HSB. I vårt hus och många andra finns ett "HSB-patent" framtagit av Sven Wallander, det som vi i dagligt tal kallar för sopnedkastet. Inte vet jag om HSB har patentförtjänster för detta fortfarande. Jag har läst att HSB använde patentintäkterna för att bygga daghem i närheten av husen. Tanken var nog god på den tiden att man snabbt och enkelt skulle bli av med soporna om man bodde högt upp som vi. Men konceptet innefattar ingen som helst källsortering samt att det finns klara volymbegränsningar. Ännu är inget bestämt hur framtiden skall se ut.

Jag blev också en än gång vald till föreningen revisor som jag nu varit i många år. Ett visst förtroende åtnjuter man eller så är det brist på folk.


Backstugan.


HSB-patent.


No comments: