Sunday, May 26, 2013

Längs Mölndalsån mm

I torsdags tog jag direkttåget till Göteborg. En tidig men behaglig resa tvärs över Sverige. I Göteborg väntade ett par dagars arbete på firmans kontor som ligger längs Mölndalsån framför den gamla Lyckholmsfabriken (Lättölsmecka!). Det var förutom arbete avtackning av en långvarig kollega inkl middag på kvällen på Ölrepubliken. Jag hade själv förberett med en enkel present.

När fredagens arbete var avlutat var det dags att ta 2:ans spårvagn in mot stan som också delvis går längs Mölndalsån. En klassisk återträff med barndomsvänner vankades. Efter besök på Dubliner blev det transport närmare källan till Mölndalsån, närmare bestämt Mölndal. Området tror jag kallas Ryet.

Hela helgen fullföljdes i återträffarnas tecken med äldre och yngre barndomsvänner och även nya bekantskaper. Söndagen avslutade helgen i Göteborg med en längre promenad borta mot Slottskogen innan tåget transporterade mig hem till Solna. Summa summarum en mycket trevlig helg.


Gamla Lyckholmsfabriken längs Mölndalsån.


                                                Avtackning av kollega.


                                                 Fredag kväll i Mölndal.


Lördag inne i Göteborg






2 comments:

Anonymous said...

Lyckholms är mycket mer än ett lättölsmekka. Lyckholms har starka kopplingar till såväl Volvo, SEB som Pripps. Mera information på detta på Wikipedia, sök på "Franz Hartmann". (Om du undrar vem som skrivit detta så kan du klicka på "Visa historik" när du läser om Hartmann.)

Anonymous said...

Intressant. Christian