Saturday, July 07, 2007

The Who på Globen


I går var det en grymt bra konsert på Globen. Jag hade aldrig sett The Who live men detta var verkligen en stor positiv överraskning. När hälften av orginalmedlemmarna är döda och fontfigurerna är över 60 så vet man egentligen inte vad man skall förvänta sig. Vilket tryck. Jag stod upp på parkett i 2 timmar i sträck. Massor av klassiker spelades som My Generatïon, Baba o´Riley, Pinball Wizard, Won´t get fooled again (som var bäst i kväll). Sedan hade de lagt in några nya låtar som jag aldrig hade hört förut.

Pete Thownsed var i storartad form och hade massor av energi. En mycket bra gitarrist. Han skötte också merparten av mellansnacket bla en historia då de första gången var i Sverige då de lånade utrustning av förbanden och lovade att inte slå sönder de. The Who slog sönder mycket på scenen i sin ungdom. Vanligtvis sköter sångaren mellansnacket men så var det inte här. Roger Daltrey sjöng mycket bra även om en del recensenter menar att han tappat lite kraft.

Ersättare till de döda var bla Zak Starkey (Ringos son) som spelade med bra driv. En annan typ av trumning så det är svårt att jämföra med pappan. Sammanfattningsvis gubbarna är i storform.

1 comment:

Anonymous said...

Välkommen tillbaks till Sverige. Jag känner igen Christian´s kompakt semester. Själv tog vi tre veckor hos svärföräldrarna.

Hälsningar

Jörgen