Wednesday, March 18, 2015

El Nicho

På morgonen så åkte vi från det tråkiga Sovjet hotellet upp till El Nicho. Eftersom sista delen av vägen upp var rätt backig och dålig fick vi byta fordon. Det blev ryska lastbilar , minst 40 år gamla där vi fick åka på flaken.

Efter en skumpig färd upp i bergen så stannade vi för vidare promenad med lokal guide i djungeln. På Kuba finns inga farliga djur. Det finns många endemiska fåglar. Jag kommer ihåg att pappa hade en fågelbok som beskrev fåglarna i Karibien. Författaren hette James Bond. Vi fick se nationalfågeln, tocororo. . Den är nog nationalfågeln eftersom den har de 3 färgerna i flaggan på sin kropp. Vi såg en hel kolibri också. Också fick vi flera växter förklarade för oss.

Vi stannade vid ett vattenfall och badade i friskt vatten.  Lite kyligare här ca 500 m över havet. Det var skönt att bada och simma. Vi gick upp till toppen. Fin utsikt.

Vi gick ner till bascampen och åt lunch. Ris men bönor och sallad.

Efter färd med rysslastbil envar vi på väg i den vanliga bussen till cienfueges (100 eldar). Staden grundades av fransmän 1819 i samband med att Napoleon sålde Lousiana till USA Mycket är från 1800 talet, neoklassiskt. Vi gick runt lite grann. Tyvärr inte så mycket tid. Vi hittade Benny Moore staty. Stor som Elvis här. Statyn är för övrigt gjord av samme man som gjort Hemingwaystatyn i Havanna och en staty över John Lennon i samma stad.

Vi kom tillbaka ca 1930 till vårt hotell i Varadero.



I El Nicho


Badar i El Nichos


Benny Moore och Victoria i Cienfueges


Cuíenfueges


Artshop i Cienfueges


Lianträd inne i Cienfueges


Hos konstnär i cienfueges. Notera Stoneslogga med Kubaflaggan


Här lägger man skräp i djungeln


Vår guide i El Nicho


Järnväg på Kuba (såg inga aktiva tåg)


Nationalfågeln


I el Nicho


Vad är det för art?


Polski Fiat i El Nicho


Rysslastbil


Rysslastbil


Nedlagt sockerbruk (skorstenar bevaras)


Teatern i Cienfueges


Bloggaren provar telefonkiosk i Cienfueges


Träd


Träd


Topputsikten från El Nicho


Från vattenfall i El Nicho

No comments: