Monday, March 09, 2015

Utflykt västerut

Stor utflykt denna dag. Bussen kom 0745. Vi for västerut efter att bussen hämtat upp på olika hotell längs highway A4. Ja, hyfsad väg men det fanns en hel del hästar som dök upp och folk som gick över vägen.

Det finns också ett system för att ta upp liftar. Har man en speciell beteckning på sin registreringskylt är man nästan skyldig att ta upp liftare. Att lifta är säkert i Kuba. Jag tror det är så att den första bokstaven alltid betyder något.

Vi kom till Pinar del Rio provinsen. Vi såg på cigarr tillverkning där de rullade tobaksbladen för hand och en maskin för likörtillverkning, allt såldes i kringliggande shoppar. Jag köpte cigarrer till en kollega.

Sedan körde vi till dalen Vinales dalen.. Vackert. Vi såg ett berg med målningar över cubas existens sedan Jurassic och vi åkte i kalkstensgrotter där indianerna levde som hittades på 1920 talet. Fint.

Vi besökte en tobaksplantage bonde och besökte hans lager av tobak där de torkade Han gjorde också en rullning av cigarrer. Vi kom hem vid 20.30 en lång dag fylld av upplevelse och en den storartade guiden Leo som levererade information konstant.





On the road again med Fidde.


Likörtillverkning.


På väg in i grottan.


I grottbåten.


I grottan.


Kalksten all over.


Vid grottans slut fanns en restaurang.


Bloggaren med okänt djur.


Bergsmålning över Kubas historia.


Tobaksbladen torkar i ladan.


Bloggaren poserar som tobaksbonde.


En äkta tobaksbonde.









No comments: