Wednesday, March 11, 2015

Revolutionsmuseet och Varadero

Efter frukosten gick vi till revolutionsmuseet som är det gamla presidentpalatsen. Efter att presidentposten avskaffades 1965 så blev det museet. Här fick fick vi en genomgång av tiden från början av 50 talet fram tom 1990. Mångas slitna svartvita kort på Che och Fidel från guerillatiden och efter maktövertagande. Ett speciellt minnesdel för Che fanns också.

På utsidan av museet finns lite hårdvara. Båten Granma som tog Fidel och de andra skäggen till Kuba från Mexico. Gamla tanks från Sovjet och delar av ett amerikanskt plan som sköts ner i början av 60 talet. Att USA misslyckades vid grisbukten 1962 är nog en hel del av förklaringen att det ännu inte har skett en normalisering av förbindelserna. Men mycket händer just nu. Kanske kommer till och med en amerikansk ambassad att öppnas i år.

Detta blev den sista på punkten i havanna för oss. Appollo hämtade oss i buss som efter ett par tre timmar tog oss till vårt hotell i Varadero. Det ligger österut.

Här har byggts väldigt mycket sista åren men jag läste i vår man från Havanna att redan 1958 gick det bussar ut hit. De fina stränderna lockade.

Nu är det resortområde. Ett mycket populärt område. För kanadensarna är detta nog deras Kanarieholmarna. 50% av turisterna kommer härifrån. Jänkare träffar men inte på. Vi bor på Iberostar Playameda.

Vi fick ett stort fint rum nära beachen.

På kvällen spelade ett ganska bra coverband på scenen. Beatles mm.



Vakt vid revolutionsmuseet



Rester av amerikanskt plan


Lite Jeeps


Fidel tecknad som 80-åring.



Ännu en jänkare


Beachen


Beachgympa


Sovrummet


Coverband


I bilen med väskorna


En äkta Pina Colada.


No comments: