Wednesday, July 20, 2011

En fin dag i Sellin

Första hela dagen i Tyskland tillbringade V, Nisse och och jag i Sellin väl installerade på hotellet Seechloss Sellin byggd 1908. Vi har en kanonutsikt över Östersjön och ser piren från vårt fönster. Rummet är annars nästan som en lägenhet. Kanon. På tal om ordet "kanonbra" så läste jag att det används numera endast av personer över 40. En en gång har man blivit "segementerad".

Den första dagen i Sellin betydde bla att jag, V och Nisse gick ner till pirbryggan och kollade läget. Lunch sittande i en sk korg som är populärt i de tyska badorterna. Finns tex i Sylt. Den gamla piren hande försvunnit. Där vi var invigdes 1998. Kul att bara sitta ner och betrakta folk.

Vidare under dagen blev en promenad längs Wilhelmstrasse som är huvudgatan i Sellin. Många av byggnaderna har en kort historisk beskrivning från de senaste 100 åren som ju har varit mycket händelsrika i Tyskland. Sellin var en del av DDR vilket har satt sina spår. 21 år efter återföreningen har dock mycket hänt. Brunkolen är borta och här i Selin är husen för det mesta i bra skick och turismen frodas. Sellin är mysigt.

På kvällen åt vi på en mexikansk restaurang. Helt ok och skönt att sitta ute. En fin dag.

No comments: