Friday, July 22, 2011

Från Vimmerby till Sellin

Nisse på båten till Sassnitz.

Övernattning i Vimmerby







Denna dag (19/7) var i resandets tecken. Efter frukost på Vimmerby stadshotell så körde vi längs väg 23 söderut. Ett par mil söderut ligger Hultsfred. Vi körde in lite. Knappt några tecken av festivalen som slutade ett par dagar innan vi körde förbi. För övrigt är det mest skog fram till Växjö. Vi passerade bla Virserum och Åseda.

I Växjö blev rast en kortare stund därefter körde vi vidare längs 23:an förbi Älmhult, Osby, Hässleholm, Östra Göinge, Höör. Vi kom fram till Trelleborg där vi inväntande färjan till Sassnitz. Denna linje har funnits sedan 1909. Föregångare har funnits med olika postlinjer mm. Färjan hette Sassnitz och byggdes 1989. Om jag inte minns fel åkte jag denna sträcka 1987 vilket då var på DDR-tiden.

Vädret var fantastiskt längs 23:an och även överfarten till Sassnitz. Vi kom fram till Sassnitz vid 22 tiden. Sassnitz ligger på Rügen, Tysklands största ö. Därefter var det dags att längs smala vägar ta sig fram till Sellin i mörkret. Det var inte så lätt att hitta hotellet. Blev tvungen att ringa hotellet. De kunde bara tyska och min tyska är inte på topp men på nåt sätt kom vi dock fram till slut.

1 comment:

Anonymous said...

Intressant att höra om Er resväg.Pappa och jag har varit på Rügen för många år sedan med Landskronatraktens tur. Var en mycket fin resa.Här är det mycket regn. Ha det bra. mamma